Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 22:39 - Изкуството да се страхуваш
Автор: dorian01 Категория: Поезия   
Прочетен: 1204 Коментари: 0 Гласове:
1



Изкуството да се страхуваш

     
Когато падне тъмен мрак
и странни сенки се събудят,
страхът изправя те на крак
в скована, трескава възбуда!

оглеждаш се насам - натам,
вървиш по коридора тесен,
във мрака абсолютно сам,
и в тъмни размисли унесен!


   Страхът винаги е бил лошият спътник в живота на хората! Страхът е това чувство, което те кара да бягаш от нещо, да се криеш. да се молиш, да вярваш, да се надяваш! За всички той е просто нещо коварно, нещо от което всеки трябва да се отърве или поне да намали влиянието му! Защото страхът е предвестник на стреса, който пък от своя страна предизвиква множество болести или душевни терзания на организма! Но без страх съществуването на хората би било невъзможно!
  Страхът предпазва от пагубното действие на многобройните природните сили, той отключва и привежда в готовност всички първични инстинкти на човека, отпушва усещането за опасност и предстояща загуба, подготвя организма за евентуалните последствия! Без страх
a в него човекът би бил беззащитен и лесно уязвим!
  Страхът е в причината жителите на Спарта и Атина да запазят градовете си, страхът е причината цялото европейско население да не загине от пагубното действие на бубонната чума, страхът е причината Римската империя да съществува толкова дълго време, страхът е причината много от евреите да се спасят геноцида на нацистка Германия...!
  Страхът е жизнено необходим не само на хората, а и на животните. Страхът от евентуална смърт закриля мишките от нападенията на котките, страхът пази и котките, карайки ги да преследват тези мишки за да не умрат от глад! Страхът води ятата от щъркели да прелитат огромни пространства, спасявайки ги от студа през зимата. Страхът е причината за запазването на цялото биологично равновесие...!!!


  При различни хора има различни страхове, характерни единствено и само за самите тях. Известни много видове страхове, като например страх от тъмно, страх от неизвестно, страх от високо, страх от тясно пространство, страх от болести...! Всяко живо същество има свои собствени страхове, които го разграничават от другите, и които градят личността му! И колкото повече човек споделя страховете си, толкова те по-слабо влияят върху организма му!
  Въпреки че страхът е лошият спътник на хората без него светът не би бил това, което е в момента!
  Затова хора страхувайте се!!!! Приемете това ИЗКУСТВО като даденост, не се оставяйте да ви победи и завземе, но и не позволявайте да ви напусне изцяло!!!

 

 




Тагове:   изкуство,   страх,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dorian01
Категория: Поезия
Прочетен: 320581
Постинги: 193
Коментари: 68
Гласове: 128
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031