Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2011 00:24 - Въплъщението на сатаната (10-та част)
Автор: dorian01 Категория: Новини   
Прочетен: 1144 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.04.2012 21:56


Въплъщението на сатаната (10-а част)

"Началото на касапницата"


      (Ужаси - да не се чете от лица под 18 години!)
                              
                                                           
                                         ................
  Първото нещо, което съзряха очите му, бе колата му, паркирана пред вилата. Бялото "Ауди" сякаш сияеше в тъмнината и го очакваше. Той рядко фокусираше вниманието върху надписа "Ауди" - за него това бе "неговата кола", или "неговият автомобил", но сега марката на този автомобил, или по-точно надписът щ, прикова вниманието му .
  Ключовете бяха на връзката му, той отвори возилото и влезе. Надписът "Ауди" отново беше пред него, само че този път бе разположен върху волана. Бенджамин врътна ключа на стартера и превозното средство запали.
  Тази нощ Бенджамин ще отмъсти на всички виновни! Тази идея му бе дошла преди малко, когато беше в гората, но той имаше чувството, че тя се намираше в неговото съзнание доста по-рано, може би от началото на съществуването си.
  "Злото винаги е било с теб!" - шепнеше разсъдъкът му.
  "Сигурно си спал досега и не си я забелязал!”
 "Да убиваш простосмъртните е твое признание"!
Говореха гласовете в главата му
  Автомобилът вече слизаше по стръмната пътека и скоро щеше да завие по гладките и тъмни пътища на предградията на Сакраменто!

  В главата му мислите сякаш си играеха на гоненица. Появяваха се някакви импулси, които изчезваха почти веднага и бяха заменяни с нови и нови идеи. Бурята вършееше в мозъка му като необуздан кон, който го теглеше безвъзвратно към черните дебри на здрача.
  Той погледна към огледалото и вместо себе си видя "Въплъщението на сатаната"! То се вторачваше в него с ненаситните си червени очи и безгласно го приканваше към действие!

  Бенджамин успяваше да различи няколко вътрешни гласа в съзнанието си. Единия кръсти "добрият Бенджамин" - старото негово "аз", стремящо се към добронамереност и към спокойствие. Този глас обаче оставаше някак назад, скрит и незабележим, изгубен в мъглата на порочността. Друг негов глас - "гласът на презрението" сякаш се стараеше да го убеди, че той е великият, вездесъщият, върховният, че всички останали са нищожества и трябва да бъдат унижавани по най-различни начини.  Имаше и глас, който той нарече "шеговитият глас", който огласяваше мозъка му с кратки фрази, съдържащи доста грубовати майтапи, които един нормален човек би нарекъл "гаври".
  И накрая дойде времето на най-властния и най-безскрупулния вътрешен глас, господар на всички останали. Той щеше да се казва "Лойд"! Просто "Лойд"! Не можеше да проумее как това наименование влезе в главата му, то дойде от нищото, от тъмното! Не познаваше никой с такова име, сещаше се само за един анимационен герой в детството му - Лойд Чеврелър, който обаче не бе страховит, а по-скоро  - смешен и глуповат. И въпреки това Бенджамин нарече този негов най-силен глас "Лойд"!
  Той спря на светофара и изчака да дойде зелената светлина. След това отново потегли!
  Първата жертва щеше да е Рихард - оня водопроводчик, който Бенджамин бе хванал с жена му! Или по-точно не бе хванал!
  "Тоя нищожен мерзавец е правил секс с нея, докато ти страдаш поради болестта си" - обади се "гласът на презрението", последван от "шеговития глас", с неговото присмехулно излияние:
"Водопроводчикът чука скапаната ти кучка, пич"!
  Злобна ярост премина като вълна през тялото му и той даде мръсна газ.
 
  Опиянението, превзело мозъка на Бенджамин, бе повече от върховно - той виждаше реалността под много по-различен ъгъл. Всички предмети сякаш излъчваха някакво бледо сияние, изглеждаха леко сплескани и раздалечени, като приличаха на декори за театрално представление. Шосето, осветявано от светлините на уличните лампи, другите автомобили, пешеходците, сградите и тъмното беззвездно небе над тях, сякаш бяха направени от хетерогенна плазмена материя, която непрекъснато се движеше и променяше!
  Спря пред къщата на Рихард. Тя беше стара, олющена и изглеждаше печално в сравнение с другите къщи покрай нея. Единият прозорец светеше, което значеше, че Рихард си е вкъщи. Той живееше абсолютно сам, така че никой нямаше да попречи на пъкления му план!
  "Човекът не спи с жена ти, онзи ден просто бе дошъл да ви поправи водопровода, дори ти го доказа" - говореше "добрият Бенджамин".
  ""Приятелче, нали не искаш без твоето знание Кейт и Мари да се сдобият с още братчета и сестричета"? - дразнеше го "шеговитият глас" и у Бенджамин се появи силно желание да премахне тази "личност", защото бе подхванал доста деликатна тема, обаче в следващия миг прие тази идея за разумна.
"Как можеш да позволиш някакъв си тъп водопроводчик  да се подиграва с ТЕБ"? - това бе "гласът на презрението", гласът, който, ако можеше да приеме някаква предметна форма, би представлявал човек със силно присвити очи, вирнат нос и стиснати от омраза устни.
  И тогава се появи "Лойд" - най-величественият от великите, императорът на императорите, исполинът измежду титаните! Извиси се със своята кратка, но всепоглъщаща реч:
     "Ти ТРЯБВА да го направиш!"
  Той слезе от Ауди-то си и тръгна към къщата на Рихард!

                                      ..............

  Рихард гледаше телевизия и беше по халат. Той едва не падна от фотьойла, когато чу силния звук от разбиването на входната врата.
  Бенджамин почувства сковаващия страх в стаята, след това зърна изкривеното от внезапния стрес лице на Рихард и това му даде допълнителна енергия. Той, чувствайки около себе си подкрепата на "въплъщението на сатаната", бавно отиде до парализирания водопроводчик и някогашен негов добър приятел, хвана здраво главата му и завъртя рязко, докато не че чу силния тракащ звук от счупен врат. Рихард дори и не опита да се противопостави - може би всички негови инстинкти и сетива бяха изпаднали в нещо като  вцепенение.

 "Глупак!" - казаха вкупом някои от гласовете му. Прекалено лесно бе станало всичко, Бенджамин не почувства тръпката от тази победа, имаше чувството, че преди малко бе убил не човек, а комар.
  "Той още не е мъртъв, чупенето на врата означава парализа, а не смърт, ти не се намираш в някой стар уестърн"!
  "Погледни реалността в очите, тоя твой приятел е практически мъртъв и ти не почувства сладостта от това деяние!"
  Бенджамин със завидна вещина скъса халата на големи неравни парчета,  натисна силно с пръст  в корема на жертвата и проби голяма дупка, от която потече струйка кръв! Той мушна палците на двете си ръце и разшири дупката, след това ги провря в нея и със зверски хъс разкъса тъканта. Някаква интересна смес между светлочервена артериална и тъмночервена венозна кръв се появи на повърхността и се стече по тялото на Рихард, а откъм главата му излезе слаб и измъчен стон.
   "Кръв!!!"
  Бенджамин се наведе и жадно отпи от червения извор, като отново почувства прилив на сила. Кръвта имаше познатия електриков вкус и странния металически аромат на живота, тя лека-полека се сгъстяваше в устата му, сякаш беше фъстъчено масло и лепнеше блажено като ягодов конфитюр или сладко от смокини. Той чуваше слабите удари на сърцето, което изтласкваше все по-малко количество от животворната течност. Изворът намаляваше своята сила, подобно на фонтан със спираща вода! Но Бенджамин вече се бе заситил!
  Озверелият мъж стана бавно и погледна към изпънатия на фотьойла труп. Кръвта бе изцапала меките жълти покривки, като на някои места се бе стекла чак до пода. Той погледна към голямото огледало на една от стените. Там се видя - целият изцапан в кръв, с хищен поглед. Лицето му постепенно избледняваше и даваше път на друго лице - това на "въплъщението на сатаната", с неговите хипнотизиращите светещи очи. Бенджамин не се уплаши, а дори почувства радост, облекчение и гордост!
  ЗАЩОТО САМИЯТ ТОЙ БЕ ВЪПЛЪЩЕНИЕТО НА САТАНАТА!

  Рихард лежеше мъртъв и окървавен! Бенджамин оглеждаше стаята! Съзря едно въже, закачено на една голяма кука!
 "Това пък що за дявол е?" - той го откачи от куката и го заразглежда.
  "Можеш да го обесиш, нали знаеш колко яко изглежда обесеният човек" - шепнеше му "шеговитият глас".
Бенджамин се усмихна криво, но "гласът на презрението" обори тази идея:
"Няма смисъл, той вече е мъртъв, няма да ги има ефектите на изплезването на езика, на подуването и почерняването на устните или на посиняването на ръцете, защото кръвта му вече е неподвижна"!
  "Вържи го с въжето и го закачи на куката!" - появи се "Лойд" с типичното си завладяващо звучене.
  Бенджамин хвана голия труп, пренесе го в средата на стаята, след това го изправи в седнало положение и с рязък удар пречупи гръбнака му. После взе въжето, омота го около врата и бедрата, като стегна много силно примката така, че главата на Рихарт да се притисне до половия му орган!
  - Пра"й си свирки, копеле мръсно! - злобно му подвикна Бенджамин, но гласът му вече не бе глас, а някакво дрезгаво буботене!
  След това вдигна трупа, замахна силно и го стовари върху здравото острие на голямата кука така, както направи с тялото на Кристина! И отново се захили със звучен смях: "Ха-ха-ха!"
 
  Следващата спирка щеше да бъде неговият собствен дом!

                                ..................

           
     По пътя се мъчеше да определи болестта си, искаше да я свърже с някое от известните състояния, характерни за нормалните хора!
   Дали не бе просто луд?! Може би лудостта и вселяването вървят рамо до рамо. Не, не е така, според представите на Бенджамин лудостта се дължи на някакво притискане на мозъка, което пречи на болния да разсъждава правилно и да координира действията си.
  Или пък е шизофрения - раздвояване на личността? Такава ли е тайната на шизофренията? Напълно възможно е обладаването от дух и шизофренията да са едно и също състояние!
  "При шизофренията мозъкът се разделя на две съставни части, като съзнанието преминава ту в едната, ту в другата!" - каза един от гласовете, но Бенджамин не успя да определи кой.
Ето защо, шизофренията не може да се лекува с разваляне на магии или екзорсистки ритуал, защото тя бе просто едно психологическо състояние.
  "Тогава би могло да е сомнамбулизъм! Какво ще кажеш за това?"
  "К"ъв сомнамбулизъм бе, ти луд ли си"?
  "Това е просто вампиризъм"!
Дали като медицински термин или като паранормално явление вампирът бе в него, свиреп и неуморим, страховит и безпощаден!
    Бурята в главата му бе станала неизмеримо силна, бе прераснала в спорове между различните гласове, които сякаш се бореха за някакво сурово надмощие. Бялата лента върху пътното платно светеше със силен блясък, а отражението на пътните знаци сякаш искаше да се впие в размътения му мозък!

  "По това време на денонощието всички гледат телевизия! Просто защото петък вечер не е време за компютри или игри, или сън, или разходки - единствено и само за телевизия!"
  Наистина бе така. И Шона, и Кейт, и Мари гледаха телевизия, наслаждавайки се на някакъв игрален филм, чието действие се развиваше през средновековието.
  Първа се обърна Шона и щом зърна Бенджамин, очите щ се разшириха като на сова. Следващата, която го видя, бе Кейт и писъкът щ отекна звучно в стените на апартамента, което накара и Мари да се обърне и също да изкрещи!
  "Това е семейството ти, няма да убиеш семейството си, нали"? - кънтеше в главата му "добрият Бенджамин", сякаш току-що се бе освободил от клопката на безгласността.
  "Довърши делото си докрай - и тя е грешница, и тя трябва да си получи своето!" - опонираше "гласът на презрението".
  " Щом се е чукала, ще продължава да се чука, вълкът не мени нрава си, виновният НИКОГА не може да стане невинен" - съветваше го "шеговитият глас", с неговото грубо иронично прозрение.
И тогава на преден план изникна "Лойд", който отново заглуши всички останали гласове:
   "УБИЙ ГИ ВСИЧКИТЕ"!
 
   - Бенджамин, ти ли си? - извика Шона, протягайки ръцете си срещу него и гледайки го с боязлив поглед.
   - Аз съм, скъпа! Дойдох да търся възмездие!
  В това време децата се разбягаха с писъци! В стаята останаха само Бенджамин и Шона!
   - Ти си пиян, нали? Кажи ми,че... - тя не довърши изказването си, защото мощната ръка на съпруга щ се стовари яростно върху нея!
Жената се извърна назад, залитайки и въртейки се като дрогирана, сякаш бе в екстаза на някакво духовно превъзнасяне. Стената навярно щеше да я спре, ако това не го бе сторил Бенджамин с нов чудовищен удар по слабата щ глава! Шона падна безчувствено върху балатума, заемайки странна крива поза.
-    Курва! - изграчи "въплъщението на сатаната", като стовари тежкия си крак върху гърдите на клетницата!
От устата и от носа щ потече кръв, но Бенджамин не обърна внимание на това, защото вече се бе наситил!

  Излезе от стаята и закрачи с тежки стъпки към тъмната детска стая. Той надушваше, че останалите членове на семейството му са там! Ритна с крак вратата и светна лампата! Кейт и Мари се бяха свили в един от ъглите и плачеха!
  "Нима ще убиеш твоите собствени деца? Това вече ще е върхът на всичко!" - говореше разпалено "добрият Бенджамин", който явно добиваше все по-голяма сила.
Дори и "гласът на презрението", който до преди малко се противопоставяше на "добрия Бенджамин" сега защитаваше  съчувствено неговата позиция:
"Не, ти не можеш да го направиш! Защо си мислиш, че като убиеш две деца, ще си по-велик?".
А "шеговитият глас" бе притихнал в странно мълчание, сякаш се бе загубил в церемонията на "добрите мисли".
  И тогава отново, сякаш от дъното на ада, изригна "Лойд", с плътен раздиращ глас, наподобяващ този на Терминатор или на чудовището от "Франкенщайн! Той изрече кратко, ясно и точно:
   "УБИЙ ГИ ВСИЧКИТЕ!!!!"

 Каза го така, все едно укоряваше Бенджамин за факта, че изобщо е могъл да си помисли за някаква милост! За това, че се е налагало да се повтори това зловещо изказване! И сякаш с тези думи го подсещаше, че в света на злото няма как да има място даже и за минимална добрина.
  Той тръгна към момичетата и когато доближи плътно до тях, ги хвана за гушите и стисна силно. Те дори и не можеха да извикат а захъркаха отчаяно като кучета пред опасен враг!
  Както при Рихард, и сега не беше нужно да използва цялата си сила, за да убие малките деца - просто леко им изви вратлетата и така прекъсна завинаги връзките на мозъците с телата им. Те се отпуснаха в ръцете му, сякаш бяха парцалени кукли.

  Занесе малките тела малкото антре и ги захвърли небрежно. После отиде до всекидневната, хвана окървавения труп на съпругата си, довлече я до антрето, съблече горната щ блуза и я положи по гръб на пода. Накрая взе телата на Кейт и Мари и ги  намести така, че главите им да са върху двете гърди на жената, а труповете им да са разположени едно срещу друго, перпендикулярни на трупа на Шона, образувайки по този начин грозен, богохулен кръст.
  Стореното току-що бе гавра с Бога, подигравка с традициите на християнството, на църквата! Бенджамин го съзнаваше добре, но все пак деянието го удостои с неизмеримо и върховно удоволствие, защото такива бяха и трябва да бъдат делата на сатаната - брутални и подигравателни! Тук сексуалната възбуда е изцяло изгубена и скрита, отстъпвайки мястото си на възбудата от страха и смъртта!
 Той бръкна в чантата, взе разпятието и го постави върху корема на съпругата си, после с презрителна гримаса отвори вратата на антрето, погледна за последен път мъртвото си семейство и изрече с грапав присмехулен глас:
   - Спете в мир!

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dorian01
Категория: Поезия
Прочетен: 323077
Постинги: 193
Коментари: 68
Гласове: 128
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930