Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2011 00:22 - Въплъщението на сатаната (9-та част)
Автор: dorian01 Категория: Новини   
Прочетен: 1120 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.04.2012 21:52


  Въплъщението на сатаната (9-та част)

 

          "Въплъщението на сатаната"


               (ужаси, да не се чете от лица под 18 години)

 


                                   .............


  Събуди се с усещане за леко неразположение. Този път обаче събитията от отминалата нощ го връхлетяха почти веднага. Можеше да си спомни абсолютно всичко, с най-подробните детайли, но осъзна, че не иска да го направи. Все пак, противно на неговите желания, спомените сами започнаха да прииждат. Всичко стана прекалено сложно, прекалено голямо като мащаби.
"Убиец!" Той бе убиец, а не пречистител, както си мислеше снощи! Сега бе съвестен и покорен, като човешко същество, а не зловещ и силен като вампир!
  Колкото и да не го искаше, злочестите излази на най-закътаните тайни на паметта му си проправиха пъртина между хаоса от мисли. Спомни си, че снощи бе усетил миризмата на страха, която великата му ярост бе игнорирала като нещо незначимо и незабележимо, но сега тази миризма лека полека изплуваше на повърхността. Защо пък миризмата на страха? Защото страхът е нормалната реакция на организма в случай на потенциална опасност, характерна за всяко човешко същество! Той бе усетил страха, дори не точно миризмата му, а по-скоро усета, който много прилича на любовното усещане (чувството на трепет при близост или допир до възбудено същество). Усещането на страха е много близко до любовното, въпреки че то по-скоро сковава тялото, вместо да го отпуска. Възможно ли е именно това усещане за страх не провокира серийните убийци при извършването на злодеянията си?

  "Сериен убиец"! Дали пък не се превръщаше в сериен убиец, като Джак Изкормвача, Чикатило, Гордък Касапина или Брендън Тес? Има вероятност и някои от тях да са жертва на сатанинско изчадие и също като него да са обладани и управлявани! Едва ли някой нормален човек може да превърти на мига и да се превърне в злодей, без да е повлиян от външни фактори!
  Бенджамин беше обладан и го знаеше! Снощи, по време на касапницата, той бе навлязъл в паметта си, за да усети чуждо въздействие и не бе усетил такова! Но дали именно тази липса на усещане не е чуждото въздействие? Снощи убийството му се струваше като едно велико благородно дело! Той никога не бе мислил по този начин. Винаги се бе отвращавал от убийствата и от извършителите им. И не бе единствен - всички нормални хора мразят убийствата! Мразят ги, понеже са убийства, отнемане на живота!
  Но през нощта неговите разсъждения бяха коренно различни!
  ЗАЩОТО БЕ ОБЛАДАН! Защото бе тласкан към този начин на мислене! Защото "въплъщението на сатаната" се бе впило в него и направляваше разума му! И то е най-силно нощем, при пълна лунна активност!
  А сега бе ден! Дали злият демон е по-слаб през деня? По логика би трябвало да е така, понеже светлината от слънцето го изгаря, денят му действа подтискащо и пагубно! Освен това сега си спомни една статия, посветена на вампирите, мразещи дневната светлина и обичащи луната! Слънцето и луната, денят и нощта, светлината и мрака! Това са противоположностите на живота, на земята, на вселената. СИМВОЛИТЕ НА ДОБРОТО И НА ЗЛОТО!
  Той трябва да го предизвика през този ден! До настъпването на нощта! Утре щеше да е късно!


  Погледна часовника си и с изненада установи, че е около два следобед! Имаше няколко часа на разположение! Той се изправи, седна на леглото си и въздъхна тежко. Нужно бе да намери чантата с принадлежностите си.
  Стъпи тежко на земята, все едно бе преял. Нахлузи един стар панталон и някаква мръсна тениска и тъкмо се готвеше да излезе когато телефонът му звънна.
  - Бенджамин Бърнстейн ли е на телефона? - обади се учтив мъжки глас.
  - Да - плахо отвърна бившият полицай, като сърцето му бе готово да изхвръкне.
  - Обажда се доктор Клаус Баденхарт. Вие наскоро бяхте наш пациент, нали така?
  - Да.
  - И страдате от рядкото състояние, наречено "вампиризъм"?
  - Мисля, че да.
  - Искам да ви кажа, че преди няколко дена беше взето решение за отпускане на държавни средства за лечението на редките болести, какъвто е вашия случай. И така, според това решение, вие имате право на две безплатни кръвопреливания месечно.
- Ахам, и кога да дойда?
- Когато ви е удобно, заповядайте при нас да се регистрирате. После, когато вие пожелаете, ще идвате по два пъти в месеца да направим тази процедура. Разбрахте ли ме?
- Разбрах ви.
- Имате ли въпроси?
- Засега не, ако имам, ще ви потърся.
- Приятен ден, господин Бърнстейн.
- И на вас.

  Бенджамин излезе в двора и се огледа. Кафявата чанта небрежно се бе подпряла върху един храст в долната част на двора. Той я взе и отвори ципа щ.


                                    .............

  Разпятието се появи със сребрист проблясък, а под него белееше книгата от библиотеката, която покриваше шишенцето със светена вода. Той взе кръста и... в същия миг го хвърли, защото свещената вещ опари ръката му.
  - О, Господи! - промълви той. Тогава, във вътрешността на чантата видя ръкавиците.  Беше ги взел, за да предпазват ръцете му от лъчите, и сега щеше да ги използва, за да се опази от изгарящото действие на Божия символ. Беше сигурен също, че и светената вода ще изгори кожата му. Затова нахлузи ръкавиците, вдигна търкулналото се на земята разпятие и го сложи в обратно в чантата.
  Той бе готов за борба! Слънцето напичаше здраво, но заради снощния пир, то все още не изгаряше кожата му така, както до сега. Чувстваше силен глад, но мозъчната му дейност, притъпена от огромното напрежение в него, потискаше това неразположение. Бенджамин сложи чантата на рамо и се запъти боязливо към гората.
  Докато крачеше през покритата с листа пътека, в ума му достигна една идея. Помисли си дали пък да не се възползва от предложението на болницата за преливането на кръв? Какво би му коствало това? Нямаше да се налага да търси кръв, нямаше да се пече като пуйка на Вси Свети или като прасе на Коледа. Спомни си колко добре му бе подействало първото кръвопреливане!
 "Само тук-таме някой зверски убит" - намеси се един от гласовете в главата му.
  Не, това не трябва да се случва повече! В никакъв случай!
Може би кръвта ще го успокои, ще утоли жаждата му и няма да се налага да убива хора. Желанието му за кръв няма да е толкова силно, защото щеше да я получава безплатно. Кръвта ще го държи в стабилно състояние известно време, поне до другата доза. Кръвта щеше да го спаси.
  "Докато не дойдат ченгетата и не те тикнат в пандиза"!
  Да, разбира се, той бе оставил два трупа! Все още не бе напълно сигурен дали огънят е заличил напълно следите му и в двата случая. А при втория, той дори не знаеше колко изгоряло е тялото и дали въобще е изгоряло. Снощи бе чул страховития взрив, беше видял издигналия се огън, но все пак автомобилът би могъл да се взриви по най-различни начини! Възможно е и частите от тялото на Тим Стоун да са се разхвърчали на посоки и въпреки всичко да не са обгорени!
  "Не трябва да мисля за това, сега имам по-важна задача"!
Дааа, наистина тази мисия бе по-важна от следите по мъртвите тела, защото тя решаваше съдбата на неговата съвест и на неговия живот!


  Чиваската гора отново се откри пред погледа му. Честотата на сърцето му вече приемаше резонансни стойности, а пулсът болезнено хлопаше в главата и някои по-чувствителни части на организма му. Той доближи първите дървета и се спря объркан.
  Дали теорията му бе вярна? Той не бе убеден в нея, макар че логически тя изглеждаше съвсем реалистична. Дали съществото не бе също толкова силно и през деня? Спомни си момента, когато то го ухапа - беше през деня, въпреки голямото количество дъждовните облаци на небето! Облачен ден, но все пак ден! То го бе одрало и бе избягало! Не го бе нападнало, не го бе убило, не му бе изпило кръвта! Просто го бе ухапало за ръката и... И СЕ БЕ ВСЕЛИЛО В НЕГО!
  Какво ли можеше да означава всичко това? Ако имаше повече знания за такъв тип създания, навярно щеше да открие някакъв ключ към загадката. Но неговата прагматичност тотално отхвърляше историите за такива твари, мяташе ги в кошчето и палеше боклука. Той не се интересуваше от свръхестествени явления - бяха му безинтересни, понеже беше сигурен, че е невъзможно да се случат, освен в някои нискобюджетни телевизионни предавания или безсмислените филми на ужасите!
  Обаче точно такова събитие се случи, противно на всичките му представи за света!  Незаинтересоваността и песимизма му бяха попречили, защото съдбата му го тикна неподготвен в тясна клопка!
Стоеше така, вперил поглед във вътрешността на гората. Дишаше тежко, сякаш се готвеше за съдбовен скок от голяма височина, а страхът от неизвестното в момента доминираше над желанието му да се пребори с врага. Помисли си, че трябва смело да прескочи границата и да хукне слепешком към опасността. Това е единственият шанс да обори вцепенението - в противен случай никога няма да го направи.
  Пое силно въздух и го изпусна звучно, затвори очи и стисна устни, стегна ръцете и краката си, после отвори очите си и рязко навлезе в гората. Хладината му подейства ободряващо и той уверено се насочи към вътрешността.


  Вплетените едни в други клони на високите дървета бяха заспали непробудно, пазейки завинаги от слънцето цялата красива сенчеста одисея. Здравите и дебели стволове се издигаха високомерно като мрачни обелиски, а дебелият слой шума под тях сякаш ги правеше неприкосновени. Бенджамин ходеше бавно и отмерено, като се вглеждаше за познат обект от онзи злочест следобед. Преди няколко дена той все още се намираше под знака на блаженото неведение и обръщаше внимание единствено на красивата идилия около него. Не забелязваше разликите между дърветата или детайлите на отделните местности и поради тази причина не можеше да си спомни точното местонахождение на срещата.
  Достигна до по-светло място, където пространството между дърветата беше по-голямо и спря. Погледна към ръцете си, за да се убеди, че ръкавиците са върху тях. Отвори чантата, взе в едната ръка кръста, а в другата - светената вода и зачака.


  Не искаше да мисли за нищо и затова не допускаше постоянно появяващите се нотки на разум да пробият здравия щит на мозъка му. Защото щеше да се откаже, щеше да побегне назад и ако има късмет, да се измъкне! Ако има късмет! Понеже беше силно уплашен и респективно - уязвим и слаб!
  Ами ако нещото не дойде? Тогава всичко ще си бъде както преди. Бенджамин скрито се надяваше врагът да не се появи - преживяното досега беше повече от ужасно, за да понесе още нещастия. А и щеше да има свое лично оправдание за непостигнатата цел.
Навярно звярът чакаше нощта! В този момент той бе твърде слаб, за да се появи пред него, или твърде умен, за да рискува собственото си унищожение. Никой не би се появил в битка, ако предварително знае, че ще бъде победен!
  Дали да зачака края на деня? Тази идея до преди малко му се струваше безумна, но сега му се видя доста добра! Звярът ще дойде по мрак, защото тогава е силен, но и той имаше своите оръжия - светената вода и разпятието! Освен това и Бенджамин бе по-силен по време на тъмнината! Да, ще стои тук до мръкване, до появата на въплъщението на сатаната! Решителността му отново се възвърна в обзетото от лудешка треска негово съзнание. Той стисна здраво двата атрибута.
  Но друга, по-страшна мисъл изригна в него като вулкан! Нали именно мракът го побъркваше? Нали по време на тъмнината звярът го обземаше най-силно? Бенджамин не бе силен през нощта, силен бе ЗВЯРЪТ В НЕГО! А и сигурни ли оръжия са кръстът и светената вода? Той само бе чувал че прогонват злите сили, но нямаше как да е УБЕДЕН в истинността на това твърдение! Дали звярът ще му се изсмее, като види тези безполезни неща в двете му ръце или изобщо няма да ги забележи? Тогава...!?
  "Тогава аз и Въплъщението на сатаната ще се слеем в коварен братски съюз!"
Почувства как краката му се подкосиха, а тялото му се вдърви. Ако зачака нощта, това ще е краят!
  Може би стоеше тук напразно, създанието се бе вселило в него и нямаше как да се появи от другаде! То обладава, повелява, унищожава и отново се връща в гората, в очакване на поредната си жертва! И той, както...


  В това време някакви малки храсти в далечината се раздвижиха и се чу шум от стъпкването на изсъхнали листа! Бенджамин протегна двете ръце по посока на звука, мускулите му се стегнаха заради внезапните конвулсии в резултат на сковаващия страх. НЕЩОТО ИДВАШЕ!


                                  ...............


  Докато гледаше с втренчен поглед към идващия звук, в главата му изскочиха още няколко идеи, като „биологично оръжие” или „правителствен експеримент”, но мозъкът му нямаше време да ги обработи, защото появяващото се пред очите му беше толкова зловещо, че всичките му мисли се изпариха като втечнен азот при допир с въздуха.
  Листата шумяха, сякаш някой се движеше по тях, макар че отпред нямаше нищо. Все пак, невидимото същество идваше към него, защото този шум се чуваше все по-отчетливо. Мозъчна буря завземаше главата на Бенджамин. Той съзнаваше,  че губи позиции, че се предава на страха, че поема по пътя на отчаянието. Чувстваше навлизането на паниката и нямаше време да щ се противопостави.
  "Трябва да запазиш спокойствие!" - казваше един негов вътрешен глас, но тялото му явно нямаше намерение да го послуша.



  В ЕДИН МОМЕНТ ГО ВИДЯ! То стоеше пред него и го наблюдаваше със страховитите си светещи червени очи! Огромен ужас премина като ледена вълна през тялото му, всичките косми му настръхнаха, а кожата му се сгърчи, сякаш бе залят с киселина!


 Съществото наподобяваше вълк, но беше далеч по-голямо - може би колкото тигър или ягуар! Устата и зъбите му бяха огромни и приличаха на стара машина за рециклиране на боклук, очите му - грозни, несиметрични, сияещи и свирепи, символизиращи някакво патологично съвършенство. Около него се носеше атмосфера на злост, на прокоба, на тежест, която допълнително потушаваше и малкото останала воля у Бенджамин.
  То просто стоеше и го гледаше! Бенджамин също се взираше в него, по-точно в очите му, които го парализираха. Той сякаш не забелязваше козината на звяра - гъста, сплъстена и огромна - или главата му - груба и продълговата като на опасен хищник, - или пък краката му - месести и дебели, излъчващи необятна сила! Виждаше само очи. Сурови и диви очи, оформящи се като блестящи планински езера върху косматата глава!
  То прозираше! През него се очертаваха дърветата, тревите, листата и малките храсти! Беше като някаква мъгла или сянка, която едновременно пречупваше светлината и поглъщаше част от нея.
  Но очите му бяха други. Те сякаш се материализираха напълно или светлината им се противопоставяше изцяло на останалата светлина. Бенджамин не можеше да откъсне поглед от тях и единствено с периферията на зрението той опитваше да проучи обекта пред себе си. Но не успяваше, нещо неведомо навлизаше в главата му и разбъркваше потоците от мисли. То го караше да концентрира вниманието си в очите и да отбие на страна всичко останало!
  Дяволска сила прииждаше като на талази от тези очи. Силата го заставяше да се подчинява, да бъде покорен слуга на злото срещу него. Този поглед го облъчваше с невидими лъчи! Завърташе всяка частица от разума му в някаква определена посока! Бенджамин усети как изпусна едновременно разпятието и светената вода! Чантата се свлече от рамото му и падна на земята!
 Той не можеше да се наведе да ги вземе, понеже съществото срещу него не позволяваше това да се случи!
  Очите вече не бяха очи, а някакви огнени пламъци, които постепенно увеличаваха размерите и силата си. Бенджамин виждаше в тях една друга вселена, в която главно божество е светлината! СВЕТЛИНАТА НА ЗЛОТО!
  Въплъщението на сатаната му заповядваше да поеме по пътя на злото! И той бе готов да го направи, защото ТО БЕ ПО-СИЛНО ОТ НЕГО! Чувстваше стоическото, върховното му надмощие! В главата му се появи неистов копнеж и той самия да се допре до този велик апогей.
  Той трябваше да се докосне до величието, да се извиси до размерите на светлината! Нужна му бе само една крачка, една стъпка напред, едно леко придвижване в правилната посока! И той го направи!

      Страхът и напрежението бяха изчезнали напълно. Силата отново го пое и го пренесе далече, в онази вселена на светлината, където слабите, виновните и глупаците са премахнати. А силните са наистина силни, велики и развиващи се, защото няма кой да спира техния непрекъснат разтеж! Там, където времепространствената диаграма не приема никакви параметри! Където природните закони се губят безследно в морето на безкрайния стремеж към съвършенството! Където думата светлина означава върховенство, връх, начало и край! Където всичко друго освен светлината е пълен мрак, тотален покой или абсолютна гибел!
  КАТО СВЕТЛИНАТА НА ЛУНАТА НА ФОНА НА ЧЕРНОТО НЕБЕ!

  Той ще достигне до нивото на тази светлина - това му казваха огнените очи на въплъщението на сатаната, на неговия господар! Сатаната, този повелител на злото и символ на великата светлина, бе тук - по-могъщ и по-височайш от всичко останало, населяващо поробения свят! Той бе СВЕТЪТ!

                          ...............


  Бенджамин стоеше изправен и се взираше втренчено в празното пространство пред себе си! Встрани се намираше чантата му, от която се показваше част от книгата "Мистерии и легенди на вилна зона Чивас", а пред него, в краката му, белееха сребърният кръст и шишенцето със светена вода. Тъмнината на идващата нощ се процеждаше като черна луга между дърветата и превземаше от всички страни крепостта на вековния лес.
  Той се размърда, наведе се, взе чантата и я сложи на рамо. После вдигна "оръжията" си, напъха ги в чантата и си тръгна.  Лицето му бе изкривено в лукава усмивка, зъбите му бяха оголени като на истински вампир, очите му блестяха с огнена светлина. Той бе готов за подвиг, за апокалипсис! Вече нищо не можеше да го спре!
  В далечината чу вой на полицейски сирени!
 "Навярно са намерили оная кучка Кристина, или оня глупак таксиджията!" - каза си той и се захили звучно.
Това не го засягаше, защото той беше непобедим! Напълно непобедим!






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dorian01
Категория: Поезия
Прочетен: 323292
Постинги: 193
Коментари: 68
Гласове: 128
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930